Страстите около Wizz Air доведоха до пълна отмяна на двустранните полети

...
 
Страстите около Wizz Air доведоха до пълна отмяна на двустранните полети
Коментари Харесай

Всички полети от и до Великобритания са вече забранени

 

Страстите около Wizz Air доведоха до цялостна анулация на двустранните полети сред България и Англия, а също и до Северна Ирландия. Причината е опазването на здравето на жителите по отношение на ковид. " Забраната важи до експлицитната й анулация ", написа в заповед на шефа на Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " Станимир Лешев. Разпоредено е авансово осъществяване. Заповедта няма да важи за транспорт на товари, поща, държавни и филантропични полети, за оказване на незабавна здравна помощ или кацания по механически аргументи.

По-рано през днешния ден Wizz Air анулира полетите сред Варна и Лондон Лутън, откакто сутринта националният действен щаб разгласи, че ще предложи преустановяване на авиовръзката по този маршрут. Решението си самолетната компания взе, откакто 40 пасажери за Лондон към този момент бяха позволени до терминала на варненското летище, излиза наяве от информация на БНР. Полетът за Лондон трябваше да излети в 10:25 часа през днешния ден, само че известието на самолетната компания до медиите пристигна половин час по-късно.

" Wizz Air прецизно съблюдава откритите си протоколи, поддържа непрекъсната връзка със съответните органи и деликатно следи въведените локални и интернационалните ограничения. Здравето, сигурността и сигурността на пасажерите и екипажа остават главен приоритет ", показват от компанията и се извиняват за породеното стеснение за пасажерите.

 
" Сега " напомня развиването на проблема с Wizz Air от последните дни:
Кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до щаба с молба полетите от Лондон до Варна да бъдат прекъснати. Позицията му е подкрепена от управленията на Български лекарски съюз - Варна, МБАЛ „ Св. Анна “, ВМА –МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „ Св. Марина “, Медицинския университет „ Проф. Д-р Параскев Стоянов “, РЗИ - Варна, от регионалния и от общинския спешен щаб.

Поводът е известие на компанията Wizz Air отпреди няколко дни, че полетите се възобновяват от 16 април. Те ще бъдат осъществявани регулярно във вторник, четвъртък и събота.

 „ В изискванията на карантина и въведените навременни ограничения от Националния действен щаб, през днешния ден Варна е съхранена като град, в който болестта е лимитирана и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди жители, макар компликациите, извършват съзнателно условията за обществена изолираност, дезинфекции, ограничение на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем виновни - към себе си и околните си, само че за задачата е значимо да няма спомагателен риск от импортирана болест “, се споделя още в писмото на Портних.

Реагира и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. " Успокоихме се, че ограниченията работят, ситуацията в морската столица и региона като цяло са спокойни. Радваме се, че няма растеж на случаите на болни с ковид във Варна. Хората са дисциплинирани в по-голямата си част, съблюдават разпоредбите, без значение какъв брой им е мъчно. Значително е намалял и броят на хората под карантина, тъй като за мнозина от тях, завърнали се от чужбина, изтече срокът на домашната им изолираност. Точно заради тези аргументи мощно съм обезпокоен от обстоятелството, че се чака нов напор от идващи сънародници от Лондон. Предстоят ни диалози с самолетната компания. Вероятно ще има хора, които ще се втурнат като сезонни служащи към Лондон, други ще желаят да се приберат за Великден вкъщи, само че към момента заплахата не е отминала. За да се пускат полети и то три пъти седмично, евентуално има деклариран сериозен интерес ",  каза Пасев пред уеб страницата " Варна 24 ".

Против се разгласи и шефът на МБАЛ “Света Анна " Красимир Петров. Той изпрати особено писмо до медиите по случая. " С учудване научих за идното възобновяване на полетите сред Варна и Лондон - град-епицентър на болестта с COVID-19 от 16-и април 2020 година В резултат на навременно въведените ограничения и прецизното им съблюдаване Варна съумя да се запази като оазис, доста едва обиден от болестта. Цената за това релативно успокоение плащаме всички - и работещите в лечебните заведения, и жителите. На този декор намирам възобновяването на полетите Варна - Лондон, три пъти седмично от 16 април, за безумство, вследствие на което има действителна заплаха да си внесем прясна болест. Призовавам всички мислещи и виновни хора да се обединим и да се противопоставим на сходен ход, който крие действителен риск за живота и здравето на варненци ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР